We hebben met groep 8 een fantastisch kamp gehad! We hebben een survival gedaan, gelasergamed, spelletjes gedaan, het strand, Veere en natuurlijk nog veel meer! En bij dat alles hadden we prima weer! Met deze fijne herinneringen gaat groep 8 verder, om er samen een super jaar van te maken!

Woensdag a.s. vieren we feest met de klas! Zoals bekend gaan we met de hele klas skiën en snowboarden ter ere van het 25-jarig jubileum van juf Esther. Er zijn genoeg ouders die willen rijden: Op de heenweg en terugweg de ouders van Kim, en Nynke (en Sanna). Op alleen de heenweg de moeder van Tamara (en Jessica) en op alleen de terugweg de moeder van Sanne. Verder rijdt ook juf Sandra, meester Lizo en juf Esther.

Vorige week maakten we het thema over het oude Egypte af. Iedereen maakte als afsluiting zelfgekozen opdrachten, waar erg goed aan werd gewerkt. De opdracht waarbij je een stop motion filmpje mocht maken van een Egyptische mythe was erg favoriet! Vorige week zijn we begonnen we met een thema over de aarde; we leren over de kaart met het graadnet, maar ook over aardbevingen en vulkanen. We maken daarbij in de klas ook zelf vulkanen!

Het eerste leerhuiswerk werd goed geleerd en ook het maakhuiswerk wordt best trouw gemaakt! Hopelijk blijft dat het hele jaar zo!

De Bijbelverhalen gingen over de zondvloed en daarna over het bijbelboek Job, met als thema: ‘Kijk door je tranen heen omhoog. Breng al je vragen en verdriet bij God’. Nu zijn we bezig met het bijbelboek Psalmen. Een psalm kun je altijd wel zingen, als je blij bent, maar ook wanneer je verdrietig bent’

In de herfstvakantie kunnen leerlingen van groep 7 en 8 meedoen met het zaalvoetbaltoernooi in Terneuzen. De kinderen willen wel meedoen, maar teveel gaan er op vakantie. We kunnen dus helaas geen teams vormen. Dat is jammer, maar een weekje op vakantie gaan is natuurlijk ook erg leuk!

 

De kinderen van groep 7 hebben vorige week uitleg gekregen over de Jeugdnatuurwacht. Er is een informatiebrief mee naar huis gegeven. Wanneer uw zoon/ dochter lid wil worden, dan strookje weer op school inleveren + 10 euro (uiterlijk 8 oktober).

 

Groeten van juf Esther en juf Suzanne