Groep 7b/8

 

In januari hadden we weer wat bijzondere activiteiten. Op donderdag 24 januari kwam de preventiebus voor groep 8 naar school. We leerden daar van alles over de gevaren van energiedrink, alcohol en roken. In diezelfde week hadden we met de hele klas de workshop ‘Blik in de toekomst’, aangeboden door Tractaatweg BV. Tijdens deze les heeft de groep kunnen nadenken over de toekomst van Zeeuws-Vlaanderen op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid en (verkeers)veiligheid. Hun ideeën hierover konden ze vervolgens uitwerken op een creatieve manier. Uiteindelijk worden alle ideeën van de deelnemende leerlingen van de verschillende scholen gebundeld in een magazine/boekje. Dit boekje wordt op 18 februari tijdens de feestelijke overdracht overhandigd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Het meeste originele en mooist uitgewerkte idee of conceptwint bovendien een prijs!

De citotoetsen zijn bijna afgerond en we kunnen zeker trots zijn. Er is goed en serieus aan gewerkt! Vanaf 19 februari zijn de adviesgesprekken voor groep 8, waarbij ook de kinderen zelf aanwezig mogen zijn. We kijken dan ook naar de toetsen en het rapport. Voor de gesprekken voor de leerlingen van groep 7b worden deze week de uitnodigingen en inschrijvingen verstuurd via Parro.

We zijn intussen lekker bezig met de musical in groep 8, die we op dinsdag 2 juliin de Halle hopen op te voeren. We hebben de musical nu bijna helemaal gehoord en volgende week worden de audities gedaan. Daarna kan het echte oefenen beginnen.

We zijn begonnen met het thema ‘de 80-jarige oorlog’, waarbij we het eerst over Erasmus, Luther en Calvijn hebben. Hier gaan we de komende weken nog mee verder.

De bijbelvertellingen gaan de komende weken over Simon Petrus, de discipel die als levende steen zichzelf moest leren verloochenen en over de Bergrede, met als thema’s:‘Gelukkig ben je wanneer je op aarde hemels leeft’ en ‘Bouw je huis op Jezus de rots’.

 

Groeten,

Juf Esther en juf Tonja