Week bericht nummer 1 uit de groep.

Dag allemaal,

 

Na twee weken school kunnen we zeggen dat we al aardig aan elkaar gewend zijn en lekker opgestart zij.

Fijn was het om ook nu weer iedere dag met een open bijbel te mogen beginnen. De verhalen rondom de schepping werden verteld en ook de verhalen over de 1e mensen, zoals Kanin en Abel, maar ook over Noach. Wilt u deze verhalen volgen kijk dan bij www.bijbelonderwijs.nl en dan onder het ouder gedeelte bij de verhalen van groep 5.

Aan het einde van de week krijgt uw kind als regel een werkblad mee naar huis. Hier hebben we op school aan gewerkt, maar thuis is er dan ook volop gelegenheid om mee te leven. Soms staat er op het werkblad “mee terug” dan kan uw kind laten zien wat ze thuis nog gedaan hebben.

 

Met ons thema werken we over dieren in de lucht en in de grond. De ramen van de klas zijn versierd met allerlei soorten vogels, en we leren veel over bodemdieren, speciaal over wormen. Lekker leuk griezelen!

Ondertussen hebben we ook veel gepraat over hoe we met elkaar omgaan. VERTROUWEN is een sleutelwoord. Dit komt bijvoorbeeld ook terug tijdens de lessen schooljudo. Meester Pim leert ons hoe je leuk kunt judoën, en hoe je dit met vertrouwen en respect doet.

Iedere week kiezen we een zonnetje van de week. Justin en Noa Steendijk zijn al verwend met complimenten.

Ik kijk terug op veel mooie contactmomenten met u als ouders. De gesprekken zo aan het begin van het schooljaar zijn erg inspirerend en leggen de basis voor een goede band met zowel u als uw kind.
Dank u wel voor uw openheid en samenwerking. Mocht er iets zijn om te delen met mij dan hoor ik het graag.

Tot de volgende keer.

Meester Dolf.