Dag allemaal,

In groep 4/5 hebben wij de afgelopen weken de Bijbelvertellingen rondom Hemelvaart en Pinksteren gehoord. Hoe wonderlijk mooi is daarin Gods heerlijke naam. De komende weken horen wij hoe de blijde boodschap verspreid wordt in Jeruzalem en ver daar buiten. (De verhalen rondom Petrus bij Cornelius, Philippus en de Ethiopiër en rondom Saulus bij Damascus) Bij het leren van het huiswerk valt mij op dat de korte Bijbelteksten (de memootjes) vaak slecht gekend worden. Helpt u mee om dit uw kind te leren? Met rekenen oefenen we veel het hoofdrekenen, en nog steeds de tafels. Tegelijk werken we toe naar de komende toetsen. De nadruk ligt o.a. op verhaaltjessommen. We gebruiken hiervoor oefenbladen. Dit doen we ook voor de spelling. Komende donderdag is onze uitstap naar Gent. Fijn dat er voldoende ouders zijn om te rijden. We vertrekken om 12.00 uur. Voor een veilige terugreis naar huis zullen de chauffeurs zorgen. Uw kind wordt thuisgebracht. Zorgt u voor wat eten en drinken deze middag? Voor de schoolreis kunnen we nog een chauffeur gebruiken. Wie geeft zich op? Heeft u uw kind al gehoord over ons aquarium in de klas? We knutselden mooie vissen. Deze hangen op het prikbord achterin de klas. We maken er een mooi geheel van door er papieren waterplanten enz. in te hangen. Binnenkort komt er wel een foto van op facebook en de website van de school. Juf Suzanne werkt met de kanjerlessen nog steeds met het pettenvierkant. De kinderen leren zo zichzelf en elkaar beter kennen. Het is goed om elkaar regelmatig op witte petten gedrag te wijzen. We hebben respect voor elkaar, zorgen voor elkaar en maken plezier met elkaar. Tot de volgende keer.

Juf Suzanne en meester Dolf.

 

Dag allemaal,

Na het feest van Goede Vrijdag en Pasen zijn we met de bijbellessen weer verder gegaan waar we gebleven waren. De vertellingen van de afgelopen week gingen over Esther. Vraagt u uw kind maar eens naar de vertellingen. Ook was er aandacht voor het Joodse Poerimfeest. Op Youtube staan er leuke filmpjes over dit feest.

Met rekenen oefenen we hard op de tafels. Al veel kinderen kennen de tafels van 1 t/m 10 al uit hun hoofd. Het is een mooie basis om rekenvaardigheden op te bouwen. Het is al weer even geleden, mar we kijken met veel plezier terug op de grote rekendag. Wat was het passen en meten op de inhoud van verhuisdozen.

Ook met spelling oefenen we extra. We gebruiken veel oefenbladen om de geleerde woorden niet te vergeten.

Het thema van de afgelopen weken ging over groeien en bloeien. Het voorjaar staat volop i de belangstelling. Na dit thema gaan we verder met de geschiedenis. We gaan werken over steden in de Middeleeuwen.

Op de vrijdag en de maandag is het wel even wennen. Juf Elly hebben we uitgezwaaid en juf Suzanne komt ons op de maandag lesgeven. Denkt u aan de gymnastiek op de donderdag?

Nog even en dan is het de meivakantie. Daarna de laatste loodjes. We doen allemaal ons best om mooie resultaten te halen, en veel plezier te hebben in ons werk.

Dit plezier wordt vergroot tijdens de kanjerlessen. We doen de oefeningen met het pettenkwadrant/petten vierkant. De kinderen vertellen op een speelse manier wat ze van elkaar vinden, en geven elkaar tips om nog meer witte petten gedrag  te laten zien. Soms confronterend, maar erg goed om te doen.

Tot zover deze keer.

 

Vriendelijke groeten juf Suzanne en meester Dolf.