25 juni

Bijbelverhalen

Wat bijzonder toch dat we elke dag opnieuw Gods woord mogen horen. En hoe is het mogelijk dat we, terwijl we er zelf niet bij waren, toch de verhalen van Jezus mogen kennen. We hebben het daar in de groep over gehad en de kinderen hebben gehoordhoe de discipelen werden uitgekozen. Zij mochten “vissers van mensen” worden en het evangelie overal verspreiden. In het liedje : “Toen Jezus hier op aarde was”, kwamen alle namen van de discipelen voorbij. Er werd enthousiast meegezongen.

Rekenen

Het laatste blok van rekenen hebben we vrijdag afgerond. We gaan nu werken in een boekje met extra rekenstof. We herhalen de rekenstof die nog moeilijk is, zoals het klokkijken en automatiseren van de sommen onder de 10.

Lezen/taal

Met veilig leren lezen zijn we begonnen in de laatste kern. Kern 12 is vooral veel herhalen van de voorgaande oefeningen. Hetthema van deze kern is “reizen”. Ook op de computer zullen we nog verder werken aan kern 11 en 12. Blijven lezen is belangrijk, zeker ook straks in de vakantie.

Als er in de klas tussendoor tijd is spelen we wel eens galgje. Het is dan de kinderen tegen de juf. Erg moeilijk om van de kinderen te winnen hoor! De afspraak was dat de verliezer een kruisje op het bord moet zetten. En als er dan na verloop van tijd 5 kruisjes staan, dan moet er getrakteerd worden op een ijsje. Tja, de juf was de grote verliezer en de kinderen waren gelukkig met hun verdiende ijsje.

T.O.M

Het thema water is ver afgerond. In de klas hebben we een zakje aan het raam hangen met een laagje water erin. De kinderen kunnen nu van dichtbij zien hoe de waterkringloop werkt. Door de zon hopen we dat het water in het zakje gaat verdampen en in druppeltjes terug naar de bodem loopt.

Dinsdag krijgen we een les over bijen en alles wat daarbij hoort. Een imker komt hierover vertellen.

De vakantie komt steeds dichterbij en we zijn op zoek naar een logeeradres voor de goudvis (mr Gold). Graag horen we het van u als hij welkom is.