De Sterrenkijker groep 3/4a 01-10-2018

Iedereen is het al helemaal gewend in groep 3/4a. De kinderen spelen in pauzes leuk met elkaar en na elke middagpauze wordt even doorgesproken hoe de pauze was. Hebben jullie leuke spelletjes bedacht, heeft er iemand het stopteken moeten gebruiken, heeft er iemand alleen gespeeld en vond hij/zij dat niet leuk??? Hier praten we elke keer samen over en proberen naar oplossingen te zoeken en vinden die meestal wel als we er eens goed over nadenken. Dit doen we ook bij Kanjerspelletjes. Ieder kind is verschillend daarom moeten we rekening met elkaar houden. Soms leren we wat meer voor onszelf opkomen en soms leren we om niet altijd op de voorgrond te  staan. Elke week wordt de pluim van de week uitgereikt. Dit kan zijn voor snel reageren op het stilteteken of door goed anderen te helpen, complimenten geven enz. We hebben ook een portretten galerij in de klas. Alle gezichten van de hele klas hangen als een schilderij aan de muur. We maakten ook een Pippi Langkous met onze lijfspreuk  :  “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

We hebben ook nog hard gewerkt:

Groep 3: groep 3 is vorige week aan blok 3 van rekenen begonnen en leert de getallen van 1-10 zo snel mogelijk te splitsen. Als we dit snel kunnen dan kunnen we ook rekenen. Met taal leren we woorden met een d, een p en een b. Dit is voor veel kinderen nog wel moeilijk dus……..oefenen geblazen. De cijfers hebben we allemaal geleerd maar daar blijven we nog even op oefenen omdat enkele kinderen nog een paar cijfers spiegelen.

Groep 4a: deze groep is steeds bezig met klokkijken. Halve, hele uren, kwartieren en minuten. Hoe laat is het nu en hoe laat is het over 3 kwartier? Dit is soms nog heel moeilijk en we proberen elke dag even te oefenen. De toets van hoofdstuk 2 is heel goed gemaakt dus daar waren we allemaal blij om. Met taal oefenen we spellingswoorden op Bloon. Dit kunnen we thuis ook oefenen. De kinderen weten de inloggegevens en anders kunt u er even om vragen. We leren woorden met 2 medeklinkers vooraan( slak en knol) en 2 medeklinkers achteraan(wolf en kalf). Ook leren we woorden met 2 medeklinkers voor en achteraan, bijv. “staart”. We oefenen ook in  de woorden op snelheid lezen, hierbij gebruiken we de zandloper

 

De komende weken gaan de Bijbelverhalen over Jacob en Ezau. De psalm die we leren is ps. 101:1. De volgende weken gaan we met TOM werken over beroepen. Als u zelf enthousiast bent over uw beroep en daar wat over wilt vertellen dan zouden wij dat erg leuk vinden.

groeten, juf Suzanne, juf Ella, juf Aafke