Sterrenkijker groep 3/4a        3 december 2018

 

En toen was het weer december. De kinderen zijn druk bezig geweest met het sparen en ruilen van de Piet en Sint plaatjes. Vorige week kregen ze een Sint lees-plankje en konden ze alle plaatjes bij het goede woord leggen. Ook hadden de pieten deze week een verrassing op school gebracht en kunnen we elke dag werken in ons sinterklaasboekje. Elke dag strepen we af hoeveel nachten het nog duurt voor de Sint op school komt.

Groep 3: de kinderen hebben vorige week weer de nieuwe woordjes van kern 5 mee naar huis gekregen.Vergeet u niet te lezen met uw kind?? Ze moeten zeker 20 woordjes kunnen lezen in 1 minuut.Als u het blad kwijt bent of uw kind is het vergeten mee te nemen kom gerust om een ander blad.  Ook op school oefenen we  op snelheid maar ook met kleine verhaaltjes.

Voor- koor -door!! Eerst leest u voor, dan samen met uw kind en dan nog een keer alleen. Met rekenen leren we de getallen van 1-100 kennen. We leren de getallen ook op de goede volgorde te zetten.

Groep 4: we zijn begonnen met het oefenen van de tafels. De tafel van 5 moet aan het eind van de week opgezegd worden. De tafel wordt door elkaar heen gevraagd en je moet dan ook snel antwoord kunnen geven. Dan pas kan je zeggen dat je de tafel geautomatiseerd hebt.  Volgende week beginnen we ook al met de tafel van 4, daarna volgt de tafel van 3.

De Bijbelverhalen gaan deze week nog over het Oude Testament. Het lied dat we leren is:  Pzzzalm 4 kidz 65 .Daarna beginnen we met de verhalen rondom de geboorte van Jezus.

We beginnen deze week ook met het oefenen van de kerstliedjes. We wensen u allemaal veel plezier met het Sinterklaasfeest

Juf Suzanne, juf Ella, juf Aafke

 

 

Portrettengalerij en “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Thema: Beroepen

Ober en banketbakker

 

Dinsdag 27 nov hadden we alle plaatjes voor

ons leesplankje. Het lukte prima om de juiste plaatjes

bij de woordjes te vinden!

‘s Middags maakten we deegmannen!

De moeder van Hanna uit groep 4 heeft ze voor ons gebakken!

Ze smaakten heelijk!