1 oktober

Inmiddels zijn we volop bezig met het thema vriendschap. We sluiten hiermee aan bij het thema van de kinderboekenweek van dit jaar. We hebben al een aantal leuke prentenboeken gehoord waarbij het gaat over vriendjes maken. Zoals b.v:  Kleine pip en de regenboog  en de mooiste vis van de zee. De mooiste vis van de zee hebben we op allerlei manieren gemaakt. Van klei, van vouwblaadjes en met vetkrijt.

 

Natuurlijk zullen er komende tijd nog heel wat boeken voorbij komen, waar we ook over gaan werken.

Na de herfstvakantie starten we een nieuw thema: verkeer.

 

De kinderen zijn ook ijverig aan het tellen geweest. Juf Mathilde had afgesproken dat de kinderen bij het vinden van 100 kastanjes een stikker zouden verdienen. De kinderen waren niet meer te houden en de kastanjes werden met emmers tegelijk naar binnengebracht. En tja….toen kwam het telwerk….daar moesten ze toch wel een beetje van zuchten. Uiteindelijk lagen er ruim 700 kastanjes op de tafel, dus de beloning was binnen.

 

We hadden ook nog een paar jarige kinderen in de klas. Ashira, Mischa en Lisanne gefeliciteerd! Ook willen we Paco, zijn zusje en ouders, van harte feliciteren met de geboorte van Zara. Altijd weer een prachtig wonder zo’n kleintje, geniet van jullie zusje en dochter.

 

Verder nog een vraag vanuit ons. Regelmatig maken we gebruik van de reserve-kleding die we op school hebben. Helaas hebben we een tekort aan meisjes-ondergoed en meisjes onderkleding. Niet alles komt altijd terug en dingen verslijten ook. Wellicht heeft u thuis nog iets liggen dat gemist kan worden dan is dat zeer welkom.

 

Kleuterpraat: De juf vraagt aan een kleuter die een aantal dagen op vakantie is geweest: “weet je waar je naar toe geweest bent?”. Na een paar tellen nadenken zegt de kleuter: “ja ik ben in de verte geweest.”

 

Afgelopen weken hebben we de verhalen uit Genesis gehoord die gingen over Abraham, Isaak en Jakob.

 

Komende weken gaan we verder in Genesis.

Hoofdstuk 7- Jakob

Dag 1 Jakob trouwt met Lea en Rachel, Genesis 29- 30:43

Dag 2 Jakob op de vlucht, Genesis 31-32:1

Dag 3 Jakob ontmoet Esau, Genesis 32:2-33:17

 

Hoofdstuk 8- Jozef

Dag 1 Jozefs dromen, Genesis 37:1-11

Dag 2 In de put, Genesis 37:12-25

Dag 3 Bij Potifar, Genesis 37: 26-36

 

Herfstvakantie

 

Hoofdstuk 9- Dromen

Dag 1 De schenker en de bakker, Genesis 39:20-23

Dag 2 Farao’s droom, Genesis 41

Dag 3 De eerste reis van Jozefs broers, Genesis 42